Inspirerende ontmoetingsdag

Terugblik op een inspirerende ontmoetingsdag

Op 21 september 2024 organiseerde Natuur en Milieufederatie Limburg haar jaarlijkse ontmoetingsdag. Deze dag brengt aangesloten organisaties, donateurs en vrijwilligers samen om inspiratie op te doen, te netwerken en ideeën uit te wisselen. De bijeenkomst stond dit jaar in het teken van natuurlijke oplossingen voor wateroverlast en droogte.

26 september 2024

Na een warm welkom en openingsspeech door Ruud Guyt namens het bestuur en directeur Pascale Plusquin delen drie boeiende sprekers hun inzichten en ervaringen.

Marjon Heutmekers van het project Natuurkracht trapte af met een presentatie over de inspanningen in het Geul- en Gulpdal, waar wordt gewerkt aan het inzetten van de natuur bij waterbeheer. Vervolgens sprak Minella Haazelager over de rol van De Natuur en Milieufederaties in het Groeifonds 2120, en het heractiveren van landelijke klimaatambassadeurs uit eerdere projecten. Marco de Redelijkheid, projectmanager Nature Based Solutions, sloot het inhoudelijke programma af met een presentatie over de ontwikkeling van natuurlijke oplossingen binnen het Programma Waterveiligheid en Ruimte.

Na een inspirerende ochtend was het tijd voor een wandeling door het prachtige natuurgebied Ingendael, begeleid door vier enthousiaste vrijwilligers (Wim en Els Derks, Machtelt Verheij en Sjaak Frenken). Tijdens de wandeling konden de deelnemers de besproken oplossingen in de praktijk zien en meer leren over het gebied.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel bij de Geulhemermolen. We kijken terug op een succesvolle en inspirerende ontmoetingsdag vol nieuwe ideeën en samenwerkingen.