NMF Limburg vraagt voorlopige voorziening tegen woonwijk Melickerveld

NMF Limburg vraagt voorlopige voorziening tegen woonwijk Melickerveld

De Natuur en Milieufederatie Limburg heeft, samen met Milieugroep Roermond, Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen, de Zoogdierwerkgroep van IVN Roermond e.o. en een aantal omwonenden, een verzoek ingediend voor een voorlopige voorziening tegen het bestemmingsplan Melickerveld 2022 van de gemeente Roermond. De projectontwikkelaar wil namelijk alvast een begin maken met de realisatie van een deel van de woonwijk.

19 augustus 2024

Wij maken ons grote zorgen dat de uitvoering van dit plan, waaronder het kappen van ongeveer 136 bomen en het bouwrijp maken van de grond, onomkeerbare schade zal veroorzaken aan cruciale ecologische verbindingen en leefgebieden van beschermde soorten zoals de das en de torenvalk. Daarom hebben wij verzocht om schorsing van het besluit totdat er een definitieve uitspraak is gedaan over het beroepschrift dat wij al in april 2022 hebben ingediend.

De voorzieningenrechter van de Raad van State doet deze maand uitspraak. Ondertussen is bekend geworden dat het beroepschrift op 29 oktober a.s. bij de Raad van State zal worden behandeld.

 

In de Limburger

Het artikel in De Limburger (pdf)

 

Eerdere berichten over Melickerveld

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do