Succesvolle informatieavond Groene Bondgenoten in Schinnen

14 oktober 2024

Succesvolle informatieavond Groene Bondgenoten in Schinnen

Op woensdagavond 9 oktober vond in Schinnen een geslaagde informatieavond plaats, georganiseerd door het Steunpunt Landschapsbeheer van het Limburgs Landschap, IVN Limburg en de Natuur en Milieufederatie Limburg. Het centrale thema van de avond was de rol van Groene Bondgenoten in de bescherming van de Limburgse natuur.

Een hartelijke start

De avond begon gezellig met soep en brood, waarna deelnemers elkaar beter leerden kennen tijdens een kennismakingsronde. In interactieve brainstormsessies werden de bedreigingen voor de Limburgse natuur besproken en creatieve slogans bedacht.

Informatieve presentaties

De presentatie werd gegeven door Grietje Lenstra van NMF Limburg, Jan Kluskens van Limburgs Landschap en Sylvia Spierts van IVN Limburg. Zij vertelden hoe burgers en organisaties invloed kunnen uitoefenen op gemeentelijk beleid, met uitleg over de Omgevingswet en de ontwikkeling van de Basiskwaliteit Natuur-webapp.

Samenwerking in actie

Tot slot stond samenwerking centraal: hoe kun je als individu of groep een bedreiging voor de natuur aanpakken, en met wie kun je daarvoor de krachten bundelen?

Volgende bijeenkomst in Horst

Wil je de volgende bijeenkomst bijwonen? Je bent van harte welkom op dinsdagavond 15 oktober in het Zoemhukske in Horst, van 18.00 tot 21.00 uur.

👉 Aanmelden een meer informatie via de website van IVN.